the foodies

27 september 2015 - Bariloche, Argentinië

Yess, omdat stef en ik beide van lekker eten houden kan ik inderdaad een bericht schrijven alleen hierover...

We hadden hoge verwachtingen voor Argentinie , vooral als je hoort over de geweldige steaks etc. Maar ook hadden we al gehoord en gelezen over dat je bijna niet gezond kunt eten hier. Nou dat is dus waar. In het begin niet zo'n ramp, maar nu 3 weken later om behoorlijk gek van te worden. Het ontbijt hier bestaat of uit koekjes en thee/koffie of uit gesuikerde croissantjes en zoet brood met nog extra zoet beleg dat dulce de leche heet. Avond eten hier is ook lastig, op straat is het vaak goedkoop maar dan heb je eigenlijk alleen maar keus uit empanadas (die overigens wel echt ontzettend lekker zijn en met verschillende vullingen) of hotdogs. Ga je ergens binnen eten bv. Een steak dan moet je er alles apart bij bestellen anders krijg je alleen een flink stuk vlees zonder saus of garnituur, wat dus nogal prijzig word. Ga je voor dagschotels dan krijg je er wel iets van rijst of aardappelen bij en met een beetje geluk 1 blad sla. Verder niks aan groenvoer dus. Nou hebben we een paar keer al een vegetarisch tentje gevonden dus zou je denken daar kun je wel wat gezonder eten. Maar dat valt tegen want dan leggen ze er overal gesmolten kaas op. En nu lijkt het erg slecht te zijn gesteld met onze gezondheid maar dat valt natuurlijk mee. Het kost gewoon iets meer moeite en iets meer geld om al je voedingsstoffen binnen te krijgen. En gelukkig is het lokaal bier en de wijnen erg lekker, dat maakt dat alles een stuk lekkerder is.

Maar gelukkig lopen wij elke dag behoorlijke stukken

Foto’s